26 Ocak 2014 Pazar

VÜCÜT İÇİN BİTKİSEL BANYOLAR

Bitkisel Banyolar 
Herkes banyonun rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu bilir. Problemler, stres ve kırgınlıklar sıcak su tarafından alınıp götürülür. Kaslar gevşeyerek sinir sistemi kan dolaşımını olumlu yönde etkiler. Yatmadan önce alınan banyo tam bir uyku ilacıdır.
Örneğin hafif bir soğuk algınlığında eterli yağlar  ve bitki katkılı banyo çok yararlı olacaktır. Beden için gerekli aromalarla hazırlanmış bir banyoda tam bir ilaç etkisi sağlar ve güzelliğinize güzellik katar.
Bitkisel yağlar aromalar yada süt ürünleri ile hazırlanmış banyolar deriye koruyucu bir etki sağladıkları için derinin kurumasında da etkili olurlar sağladıkları nemi uzun süre muhafaza ederler. Bundan dolayı banyodan sonra nemlendiricilere de gerek kalmamaktadır. Şifalı bitki özleri ile hazırlanan banyolar yağlı ve sivilceli deri için basit ama etkili bir tedavi olmaktadır. Değerli bitkisel katkıların değerini kaybetmemesi  için hazırlanan banyoda suyun sıcaklığı 37 – 38 dereceyi geçmemelidir.
Bu banyolardan sonra nemlendirici kullanılması uygun olur.

- Bir tam banyoyu haftada 1-2 kereden fazla almayın.
- Önceden ağır yemekler yemeyin ve banyo suyunun 378-38 dereceden sıcak olmamasına dikkat edin; her iki durum da, kan dolaşımını olumsuz etkileyecektir.
- İdeal banyo süresi 15-20dakikadır.; fazlası deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir.
- Banyo sonrasında, yatakta kısa bir dinlenme çok rahatlatıcı olacaktır.

Okaliptüs yağı banyosu,sivilceli deri için

Küvetinizi doldurmaya başlayın ve su 10 15 cm kadar yükseldiğinde, 1 çay bardağı sütün yada kremanın içine 5 damla okaliptüs yağını karıştırarak suya ekleyin. Bu katkının eşit oranda dağılabilmesi için, küveti duş süzgecinden akan suyla doldurun.

Şifalı bitki banyoları

Malzemeler

Papatya 
Civanperçemi
Kuru Nane yada Atkuyruğu 

Yapılışı

Deriniz yağlıysa 150g mayıs papatyası veya civanperçemi, deriniz sivilceliyse 150g kuru nane veya atkuyruğu kullanın. Bitkiler 1litre kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülerek banyo suyuna eklenir.

Ebegümeci banyosu,iltihaplı, sivilceli deri için

50g kurutulmuş veya 100g taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı ince kıyılmış olarak, kaynar derecedeki 2 litre suyla haşlanır,ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden, orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır.

Elma sirkesi banyosu,yağlı cilt için

¼ litre elma sirkesi banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra duş alınmaz, sirkeli su derinin üstünde kurumalıdır. Daha sonra, yağlı olmayan bir nemlendirici beden losyonu kullanılır. Banyo suyuna eklenen 8 damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal açıdan dengeleyici ve rahatlatıcı etki yapar.

Lavanta yağı banyosu

¼ litre elma sirkesi(yağlı deri için) veya ¼ litre krema (normal, kuru veya karışık deri için), 8 damla lavanta yağı ile iyice karıştırılır, banyo suyuna eklenir ve su da iyice karıştırılır. Krema-lavanta banyosundan sonra ılık duş alınır. Elma sirkesi-lavanta banyosundan sonra duş alınmaz ve kurulanılmaz.


Yağsız süt banyosu,kuru ve duyarlı deri için

Yağı alınmış 2 litre süt banyo suyuna eklenirken, su iyice karıştırılır. Banyodan sonra ılık bir duş alınır ve hafifçe kurulanılır. Eğer deriye banyodan önce 2 yemek kaşığı zeytinyağı yedirilirse, süt banyosu kuru deri için çok daha etkili olacaktır. Banyo suyuna eklenen 1 bardak aynısafa çayı da deriyi yatıştırır.

Yağ-süt banyosu, kuru deri için

1 bardak ılık süt ve bir yemek kaşığı zeytinyağı, kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir. Banyonun ardından sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

Yağ banyosu, kuru deri için

50ml bademyağı veya zeytinyağı sıcak banyo suyuna eklenir ve iyice karıştırılır. Banyodan sonra derinin üstünde kalan su elle sıyrılır ve kalan hafif yağ filmi masajla yedirilir.


Süt-bal banyosu,kırışıklıklara karşı 

0 yorum:

Yorum Gönder

en iyi fiyatlarla altın ve pırlanta buradan alınır

 

Blog Haberleri