9 Şubat 2014 Pazar

Evde Doğal El Kremi Yapılışı

Hayatımızda ellerimizin yeri büyüktür. Her işimizin yapılışında ellerimizi kullanır onlardan yardım alırız. Ancak yaşam koşulları,soğuk,mikroplar,ağır işler vs. derken ellerimiz harap olmaktadır. Bundan dolayı ellerimizin de hakkıdır güzel bir bakım. İşte bu makalemizde ellerimiz için çeşitli kremler tarif edeceğim. Şimdi tariflere geçiyorum. 

Öncelikle ;

YIPRANMIŞ ELLER İÇİN KREM tarifi vereceğim 

Yulaf ve ballı el kremi;
Malzemeler 
yulaf unu
sarısı
bal

Yapılışı
5 çorba kaşığı yulaf ununu 2 çorba kaşığı balı ve 1 yumurtanın sarısını bir kap içerisinde krem kıvamını alıncaya dek karıştırıyoruz. Oluşan karışımı günde iki kez olmak üzere (sabah , akşam) ellerimize sürüyoruz. Yumurta sarısında cildi besleyen A, B, E kompleks vitaminler bulunur. Bu nedenle yumurta sarısı cildi besler ve canlandırır.Bundan dolayıdır ki yıpranmış çatlamış eller için bu krem biçilmiş kaftandır. 
Salatalıklı el kremi;
Malzemeler 
1 adet salatalık
badem yağı
kakao yağı

Yapılışı
1 adet salatalıı yıkayınız soyunuz ve rendeleyiniz. Rendelediğiniz salatalıkları bir tülbent yardımı ile suyunu sıkarak alınız. 5 yemek kaşığı salatalık suyunu , 3 tatlı kaşığı tatlı badem yağını ve 4 çorba kaşığı kakao yağını bir kapta iyice karıştırınız. Ardından oluşan karışımı buzluğa koyarak 10 dakika bekleyiniz. Ardından kremi ellerinize uygulayınız 5 dakika sonra ellerinizi yıkayarak durulayınız. Bu karışımı buzdolabında 1 ay bekletebilirsiniz. Kreminizi günde 1 defa akşam yatmadan önce kullanınız. 1 ay boyunca bu tarife devam edebilirsiniz. Kremi her kullanımdan önce 10 dakika buzlukta bekletmeyi unutmayınız. 
Salatalık kimilerine göre sebze kimilerine göre ise meyvedir.Her ne derseniz deyin salatalığın sağlığa ve zayıflamaya faydaları açısından oldukça iddialı bir bitki olduğunu söyleyebiliriz.Salatalık içerisinde % 96 oranında su bulunmaktadır. Bu nedenle oldukça düşük kalori içeren bir sebzedir.Orta boyuttaki bir Salatalık içerisinde yaklaşık olarak 45 kalori bulunmaktadır. Yani 4-5 adet salatalık yersek ancak 250 kalori almış oluyoruz.Bu da hem tok tutucu hem de zayıflatıcı bir bitki ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Salatalığın Domates, Karpuz, Elma gibi diğer zayıflatan bitkiler’e nazaran önemli bir avantajı vardır.O da uzun süreli saklama olanağının bulunmasıdır. Salatalığın yumuşak ama koruyucu kabuğu, salatalık içerisindeki suyun korunmasını sağlamakta ve salatalığın kurumasına engel olmaktadır.Küçük boyutlu salatalığın lezzet ve çeşni açısından büyükçe olanlara göre daha lezzetli olduğunu söylemeliyiz.

Salatalık suyu

Botanik biliminde salatalık meyve olarak kabul edilmektedir.Ancak halk arasında sebze olarak tabir edilir. Salatalık insanoğlunun ilk defa tarımsal olarak üretimini yaptığı bitkilerden birisidir.Bundan binlerce yıl önce Güney asya ve Hindistanda salatalık ekiminin yapıldığını bilmekteyiz.Eski çağlarda salatalığın detoks etkisi özellikle zehirlenme vakalarında vücuttan zehirin temizlenmesi amacıyla yedirildiğini kayıtlar bizlere aktarmaktadır.



0 yorum:

Yorum Gönder

en iyi fiyatlarla altın ve pırlanta buradan alınır

 

Blog Haberleri